Golmani na centru, protivnici se dodaju, a sudiji je preostalo samo da šuti i gleda

Scena sa meča Svjetskog prvenstva

Golmani na centru, protivnici se dodaju, a sudiji je preostalo samo da šuti i gleda

A. Čaušević

Scena koja se desila u utakmici U17 Svjetskog prvenstva za djevojke na meču izmešu Njemačke i Novog Zelanda će obići svijet.

Loše vrijeme bilo je najveći protivnik reprezentativkama Njemačke i Novoz Zelanda tokom utakmice grupne faze Svjetskog prvenstva koje se održava u Indiji.

Snažna grmljevina, a zatim oluja pogodili su grad Maragao u samoj završnici utakmice i to pri rezultatu 1:3 za Njemačku te su se svi učesnici povukli u svlačionicu.

S obzirom da je rezultatski bilo sve gotovo i da je vrijeme isteklo svi su očekivali da sudija Bouchra Karboubi odsvira kraj, ali to se nije desilo.

Marokanski arbitar je vratio igračice na teren te je produžio utakmicu za sedam minuta. Igračice su se iz inata počele dodvati međusobno bez volje da bilo koga napadane.

Oglasi

Čak su golmani došli do centra i pozirali su odbrojavajući do posljednjeg sudijskog zvižduka koji je stigao nakon sedam minuta nadoknade.

Pošto se radilo o očiglenom manjku poštovanja duha fudbalske igre sudija je odlučio da istrpi sve i da ne dodijeli žuger kartone iako je to dopušteno u ovakvim i sličnim situacijama.

Neobično izvođenje auta

Kada su u pitanju neobične situacije u fudbalu, jedna je viđena prije nekoliko dana u Norveškoj i radi se o originalnom načinu izvođenja auta.

Izvođači loptu obično bacaju odozgo i to uz odskok poslije kojeg uopšte nije lako smiriti loptu. Iz tog razloga jedan fudbaler iz Norveške je došao na genijalnu ideju.

[twitter]https://twitter.com/eurofootcom/status/1581016937315721216[/twitter]

Čučnuo je na koljena, maksimalno se savio kako bi loptu mogao baciti iza glave te je loptu saigraču pod idelanim uglom da je primi bez problema.

Video originalnog izvođenja auta je za kratko vrijeme postao viralan te je skupio miliona pregleda te izazvao rasprave o tome da li je ovakvo izvođenje auta pravilno ili ne.

Top Komentari

muha
Žuger kartoni?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi