Svježe ofarbana lopta i dvije lopate na terenu pokazatelj katastrofalne organizacije

Odgođen derbi

Svježe ofarbana lopta i dvije lopate na terenu pokazatelj katastrofalne organizacije

Adnan Beganović

Najveći bosanskohercegovački derbi, onaj između Željezničara i Sarajeva, neće biti odigran. 

Naime, snježne padavine prekrile su travnjak stadiona na Grbavici, a već danima najavljivani snijeg iznenadio je domaćina kao što već godinama iznenađuje i putne službe širom naše domovine.

Istina je, protiv majke prirode je teško, uslova za igru nije bilo, no treba biti iskren i reći su se organizatori utakmice ponijeli amaterski, odnosno da apsolutno ništa nisu uradili kako bi početak susreta dočekali spremni.
Linije na terenu nisu bile obilježene crvenom bojom, prečke i stative golova sat prije utakmice također nisu bile obilježene crvenom bojom, kao ni mreže, a kada su se u jednom trenutku na terenu stadiona Grbavica pojavila dva čovjeka sa lopatama u rukama kako bi pokušali očistiti snijeg, sve je bilo jasno.

Na kraju možda i najbolji pokazatelj katastofalne organizacije domaćina je svježe ofarbana lopta crvenom bojom. Vjerovatno bi se u slučaju da je susret počeo, tokom istog ofarbalo još sedam lopti.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi