Svraka: Cilj je još jedan trijumf

Željo pred gostovanje Vitezu

Svraka: Cilj je još jedan trijumf

Treći u nizu trijumf Željezničar će potražiti sutra na Kameberović polju u Zenici. Tamo će ih ugostiti Vitez, novajlija koji je u prošlom kolu u Banjoj Luci namučio tim Borca.

Iako su manje – više ostalim premierligašima nepoznanica, poebno u prvim kolima, kapiten Željezničara Muamer Svraka konstatuje da ipak dovoljno poznaje sutrašnjeg protivnika.

“Poznajem dosta igrača koji su sad tamo. Sa Pranjkovićem i Badrovom sam igrao u Travniku, a tu je i Armin Kapetan. Imaju dobar tim i kvalitetne individualce,” kaže Svraka, te dodaje:

“Ne znam kakav je teren na Kamberović polju, nadam se da je u dobrom stanju, a također vjerujem da će malo popustiti i ova vrućina. U mnogome će ishod meča zavisti od tih faktora.”

Cilj Željezničara je jasan. Plavi žele trijumfovati nad novajlijom u Premijer ligi i tako zadržati čelnu poziciju na tabeli.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

“Sastaju se aktualni prvak i novajlija u ligi, tako da nema nikakvih kalkulacija s naše strane. Naravno da je cilj pobijediti. Dobra je stvar što će se meč igrati u Zenici koja je blizu Sarajevu, tako da sam siguran da će sutra naši navijači biti brojniji nego navijači Viteza,” završio je kapiten Željezničara.

U kombinaciji za meč u Zenici mogao bi se naći i Eldar Hasanović koji se oporavio od povrede koju je zadobio u Plzenu na utakmici drugog pretkola Lige prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti