Svraka među Zmajevima

Stevanović, Vrančić i Vranješ također dobili poziv

Svraka među Zmajevima

Adnan Beganović

Krajem maja fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrat će prijateljske susrete sa Republikom Irskom i Meksikom, a selektor našeg nacionalnog tima tokom dana trebao bi objaviti spisak.

"Mislim da će konačni spisak biti objavljen 10. maja. Mogu odmah reći da će na njemu biti nekoliko novih igrača, ali još uvijek ne bih o imenima, jer čekam odgovore nekih od njih. Spisak kasni jer još uvijek nisam dobio odgovore", prije nekoliko dana rekao je selektor BiH Safet Sušić u razgovoru za SportSport.ba.

Od danas nova imena nisu tajna. Naime, u razgovoru za Avaz selektor je istakao da je pozive uputio Miroslavu Stevanoviću, Damiru Vrančiću, Stojanu Vranješu i Muameru Svraki.

"O svima njima čuo sam najbolje. Stevanović je kroz mladu selekciju zaslužio da dobije priliku i u jačoj konkurenciji. Vranješ je, pak, prošle zime došao u Cluj kao pojačanje i igra vrlo dobro, a njegova ekipa mogla bi biti prvak Rumunije, što nije mala stvar. Vrančić je zanimljiv zato što je zadnji vezni. Znamo kakva je situacija s Elvirom Rahimićem, a pitanje je i šta će biti s Adnanom Zahirovićem, čija je ekipa ispala iz ruske prve lige. S tom pozicijom u budućnosti ćemo sigurno imati problema, a bit će odlično ako Vrančić pokaže da može doprinijeti timu", istakao je Sušić i dodao:

"Kada je riječ o Svraki, njega ne zovem samo reda radi, zato što je iz najbolje ekipe u BiH, nego zato što igra dobro, u šta sam se i sam uvjerio", dodao je Sušić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti