Svraka: Ostat ćemo u ligi, Željo će biti prvak

Vezista Olimpika za SportSport.ba

Svraka: Ostat ćemo u ligi, Željo će biti prvak

Samir Mlaćo

Nekadašnji kapiten Željezničara Muamer Svraka (28) nakon igranja u Indoneziji odlučio se vratiti u Premijer ligu naše zemlje.

Svraka će u drugom dijelu sezone nositi dres Olimpika, te pokušati pomoć Vukovima sa Otoke u borbi za opstanak u premijerligaškom društvu.

Svjestan je da je pred njegovim timom težak zadatak, ali optimizma u njegovim riječima ne nedostaje. 

"Ja da ne vjerujem u opstanak ne bih ni dolazio. Dobro se radi, Uprava dobro radi, dovela je dobre igrače i ovo je ekipa koja bi da je početak prvenstva u najmanju ruku bila u sredini tabele", priča Svraka za SportSport.ba.

Nakon odlaska iz Indonezije imao je par ponuda, ali se odlučio za Olimpik. Veliki broj saigrača dobro poznaje.

"Indoneziju sam zbog zakona o strancima bio primoran napustiti i potražiti novu sredinu, a Olimpik je bio najkonkretniji i najbrži. Dogovorili smo se na četiri mjeseca, a za dalje ćemo vidjeti. Ovisno o opstanku ili ispadanju. Što se tiče ekipe, dosta igrača poznajem i nije mi bio problem uklopiti se ovdje", ističe nogometaš koji je upisao i šest nastupa za našu "A" reprezentaciju.

Olimpik će u prvom kolu nastavka sezone u goste Radniku, a zatim na Otoku dolazi Sarajevo. Svraka će kao dijete Željezničara sigurno imati poseban motiv protiv bordo tima, ali ističe da o tome nema vremena razmišljati.

"Nama je svaka utakmica na nož i svaka nam je utakmica Sarajevo, ako ćemo gledati da je to neki motiv. Nemamo vremena ni prostora za kalkulacije, te je nebitno ko stoji sa druge strane. Mi moramo ići svaku utakmicu da osvajamo bodove, a koliko ćemo u tome uspjeti, to ćemo vidjeti", jasan je Svraka.

Priznaje da redovno prati Premijer ligu, pa smo ga pitali kome daje najveće šanse u borbi za titulu. Nije imao dileme.

"Najveće šanse dajem Želji i najbolja priča mi djeluje to Željino proljeće. Od svih ekipa najviše mi djeluju zajedno, dok je Zrinjski imao turbulencija, te ta promjena trenera može biti pozitivan, ali i negativan šok. Željo radi dobro, doveli su dobre igrače, pravi se euforija oko stadiona i kada se sve to uklopi mislim da su oni najveći favoriti", dodao je na kraju razgovora za SportSport.ba Muamer Svraka, vezista FK Olimpik. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pored Željezničara, Svraka je u dosadašnjoj karijeri nastupao za NK Travnik, iranski Paykan, NK Istru 1961, te Semen Padang iz Indonezije. Za "A" selekciju naše zemlje upisao je šest nastupa uz dva pogotka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi