Svraka ostavio Želju u borbi za naslov

Leotar poražen sa 1:0 na Policama

Svraka ostavio Želju u borbi za naslov

Željezničar je u veoma nezanimljivoj utakmici na Policama savladao domaću ekipu Leotara rezultatom 1:0, golom Muamera Svrake.

Prvo poluvrijeme susreta 20. kola Premijer fudbalske lige Bosne i Hercegovine proteklo je u pravoj fudbalskoj uspavanci, gdje su gledaoci na Policama mogli vidjeti samo jednu priliku, dok je ostatak poluvremena protekao uglavnom u dodavanju na sredini terena.

Jedini vrijedno pomena iz ovog perioda igre desilo se u 37. minuti, kada je Jamak centrirao, a lopta je došla do Ćuluma koji je pogodio stativu.

Ipak, u nastavku aktuelni prvak Bosne i Hercegovine uspio je razviti svoju igru i pola sata prije kraja utakmice doći u prednost.

Nakon katastrofalne greške stopera domaćih Šarabe, lopta je došla do Muamera Svrake, kojem nije bilo teško da matira golmana trebinjske ekipe za vodstvo Željezničara.

Drugo poluvrijeme donijelo je nešto bolju igru na obje strane, ali i samo jedan gol, nakon što su Bešlija i Popović promašili prilike za veću pobjedu sarajevske ekipe.

Leotar - Željezničar 0:1 (0:0)

Stadion Police.  Strijelac: 0:1 - Svraka (67). Žuti kartoni: Dreč i Delić u ekipi Leotara, a Bešlija i Ćulum kod Željezničara.

LEOTAR: Milenković, Šaraba, Vučinić, Fabian Coronel, Delić, Mandžić, Andrić, Kujundžić (od 64. Marjanović), Bondžić, Vranešević (od 70. Dreč), Stojanović (od 50. Canario). Trener: Dragan Spaić.

ŽELJEZNIČAR: Šehić, Ćulum, Svraka, Marković, Mešić, Radovanović, Vasilić, Jamak (od 85. Savić), Višća (od 82. Zeba), Popović (od 89. Spahić), Bešlija. Trener: Amar Osim.
Sudija: Tomislav Čuić (Tomislavgrad)

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.