Svraka stigao do prvog trofeja u Estoniji

Pobjeda Levadije nad Florom

Svraka stigao do prvog trofeja u Estoniji

S. Mlaćo

Iako je tek prije par mjeseci stigao u Estoniju, nekadašnji bh. reprezentativac Muamer Svraka sa svojom Levadijom Talin odmah je osvojio svoj prvi trofej.

Naime, Levadija je u finalu Superkupa Estonije savladala Floru, a nakon 90. minuta bilo je 2:2. Više znanja i sreće imali su nogometaši Levadije koji su nakon jedanesteraca slavili 4:3.

Flora je vodila 2:0 pogotcima bivšeg igrača Sarajeva Franka Liivaka te Allikua, ali Levadija je sa dva pogotka u 84. i 87. minuti preko Andreeva i Nesterova uspjela izboriti remi.

Svraka je na terenu proveo svih 90 minuta te na kraju sa saigračima proslavio svoj prvi trofej.

Ovaj 30-godišnjak je u Estoniju stigao iz hrvatskog Rudeša, a prije toga je nastupao i za Olimpik, Semen Padang, NK Istra, Paykan, Željezničar, Travnik...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi