Kapiten Željezničara

Svraka: U jesenjem dijelu sezone imali smo dosta problema

Kapiten Željezničara Muamer Svraka se nada da će on i njegovi saigrači u nastavku sezone u čijem su prvom dijelu završili na liderskoj poziciji pružati bolje partije pred domaćim navijačima, ali i da ne očekuje da će pripreme koje slijede biti nešto naročito teške.

"Ne vjerujem da će pripreme biti teške, nema više onih bazičnih priprema, tako da ćemo uglavnom raditi sa loptom. Idemo u Međugorje, potom u Rovinj, pa se vraćamo u Međugorje, uglavnom standardno ono što mi radimo tokom zimskih priprema. Siguran sam da ćemo se dobro spremiti, te da ćemo što bolje ući u proljetni bio prvenstva", kazao je kapiten Željezničara Muamer Svraka, pred početak prvog treninga Plavih u 2014. godini.

Preostalo je još jedanaest kola u proljetnom dijelu sezone u kojem aktuelni šampion i lider na tabeli BH Telecom Premijer lige ima prilično dobar raspored, što je svakako blaga prednost u korist kluba sa Grbavice.

"Sigurno da jeste prednost, pogotovo ako znamo da nam u goste stižu svi favoriti, a da idemo ekipama koje su u sredini ili u donjem dijelu tabele. Ipak, ne mora ni to značiti ništa, obzirom da smo u jesenjem dijelu sezone imali dosta problema u domaćim utakmicama, ali mislim da će se to sada promijeniti i da ćemo u drugom dijelu sezone dobro igrati kod kuće, i da ćemo ostvarivati pobjede", rekao je veznjak tima iz Zvorničke 27., koji će po svemu sudeći ostati i u nastavku sezone stanovnik Grbavice, osim ako se nešto ne promijeni do okončanja zimskog prelaznog roka.

"Ukoliko se ništa ne desi u narednih četrnaest dana sigurno je da ostajem tu", zaključio je Svraka na kraju.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.