Svraka: Velika pobjeda, hvala našim navijačima

Željo protutnjao Gradačcom

Svraka: Velika pobjeda, hvala našim navijačima

Edmir Škorić, foto: M. Šakić

Aktuelni prvak naše zemlje, FK Željezničar, očitao je pravu nogometnu lekciju Zvijezdi u Gradačcu.

Plavi su ionako razbijenog domaćina, koji u prva dva kola nije pokazao ništa, "uništili" igrom, borbenošću, sjajnim potezima. Iz svega su se izrodila četiri pogotka, s tim što je Samir Bekrić propustio zabiti i peti, ali je Raif Smajić odbranio njegov udarac s bijele tačke.

 

Jedan od najboljih igrača sarajevskog tima bio je kapiten Muamer Svraka, koji je postigao dva pogotka.

 

"Velika pobjeda. Znali smo da možemo doći do tri boda i čitavo vrijeme smo bili sigurni da ćemo ih osvojiti, ali niko od nas nije računao da ćemo postići četiri gola. Igrali smo na nivou, od prve do posljednje minute", kazao je za SportSport.ba Svraka, dodavši:

 

"Drago mi je što sam imao priliku dvaput zatresti Zvijezdinu mrežu, ali najvažnija su tri boda. Zahvalio bih se i našim navijačima, oni su naša velika motivacija, bez njih bi sve bilo teže. Još bih se zahvalio korektnom  domaćinu, Zvijezdinim igračima, koji su sportski podnijeli poraz. Želim im puno sreće u nastavku prvenstva".

 

Veznjak Plavih prije nekoliko dana upisao je minute u dresu bh. reprezentacije u prijateljskom susretu protiv Velsa u Laneliju (2:0).

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

"Ponosan sam što mogu obući dres svoje reprezentacije. To mi je oduvijek bio san. Nadam se da ću ga zadužiti na duži period i da ćemo svi zajedno uživati u uspjesima Zmajeva", dodao je Svraka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti