Kapiten Željezničara

Svraka: Za izlazak iz krize zaslužna je naša uigranost

Kako je prvenstvo odmicalo Željezničar je igrao sve bolje, a u formu se uz ostatak ekipe polako vraća i kapiten Željezničara Muamer Svraka.

"Baš kao i ekipa i ja sam imao tih nekih, ja ću reći, malih padova, ako ćete se složiti sa mnom? Mada će neki opet reći da su to bili veliki padovi. Dobro je na kraju što smo ja i ekipa to na kraju sve prebrodili i što smo na završili prvi. Mi smo u sezonu ušli sa novim igračkim, ali i stručnim kadrom, te smo imali malih problema dok se ne uigramo i dok se sve to ne ukomponuje. Međutim, kako je vrijeme odmicalo igrali smo sve bolje i bolje, što je na kraju dalo rezultat", kazao je kapiten Željezničara Muamer Svraka, te se osvrnuo na krizu koja je jedno vrijeme vlada u redovim aktuelnog prvaka:

"Što se tiče te krize, ja sam par puta već govorio da svaka ekipa mora doći u krizu. Meni je drago što smo mi na početku imali tu krizu rezultata i igre. Kako su druge ekipe dolaze u tu krizu, mi smo igrali sve bolje i bolje, i mislim da smo na kraju zasluženo prvi".

Za izlazak iz krize nije zaslužan pojedinac, već kolektiv.

"Nije to ni do mene, ni do Lončarića. Mislim da je za izlazak iz krize najzaslužnija naša uigranost, te što smo napravili par dobrih rezultata, a poslije je sve išlo kao u proteklih par godina. Redom smo sve pobjeđivali i najvažnije što smo na kraju završili prvi", istakao je Svraka.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti