Kapiten Plavih pred derbi sa Borcem

Svraka:Utakmica sa Borcem je ključni duel ovog dijela sezone

Kapiten Željezničara Muamer Svraka polako se vraća u formu u kojoj gas vi navijači Plavih žele gledati i u nastavku sezone. Nakon gola u proteklom kolu u susretu protiv Viteza Svraka ima velika očekivanja i od posljednje utakmice u ovoj godini pred domaćom publikom.

"Utakmica sa Borcem je ključni duel ovog dijela sezone. Pobjedom smo sigurno prvi što će sigurno biti veliki uspjeh za ovu ekipu, ali i za navijače i sami klub. Imali smo toliko nedaća, toliko loših stvari se izdešavalo i mislim da ćemo u slaviti tu pobjedu u susretu sa Borcem i na kraju uprkos svemu na kraju biti prvi", kazao je kapiten Plavih na početku razgovora za SportSport.ba.

Tokom jednog dijela ove sezone Željini igrači, ali i stručni štab bili su osporavani. Ipak, aktuelni šampion ponovo je lider Premijer lige i sa te pozicije dočekuje derbi sa drugoplasiranim Borcem. Koliko Željezničar može u nastavku?

"Upravo zbog toga mi je i drago, zbog toga osporavanja od strane ljudi u gradu Sarajevu, ali i zbog medija koji su pisali takve stvari. Nadam se da ćemo se dobro spremiti na pripremama i ponovo biti među glavnim kandidatima za sami vrh tabele", kaže Svraka.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Fudbaler koji je izgubio status reprezentativca polako se vraća u željenu takmičarsku formu, ali na novoj poziciji, poziciji krila na kojoj nikada nije igrao.

"Nisam se još navikao na to, po prvi puta igram tu poziciji, ali to je trenerova zamisao i na meni je da njegove zamisli izvršavam", rekao je fudbaler Željezničara, te pozvao navijače svog kluba da u što većem broju dođu na stadion Grbavica i podrže fudbalere Plavih kako bi novom pobjedom prezimili na liderskoj poziciji Premijer lige BiH.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.