«Svrake» napustile Premiership

Engleska liga, 38. kolo

«Svrake» napustile Premiership

Newcastle i Middlesbrough nisu uspjeli iskoristiti poraz Hull Citya od drugog tima Manchester Uniteda i porazima su ispali iz Premiershipa. 

Popularne «svrake» koje su prije nekoliko godina igrale u Ligi prvaka (u trećem kolu kvalifikacija 2002. godine eliminisale su sarajevski Željezničar) u sezoni 2009/10. igraće u Prvoj ligi. Naime, u meču koji im je donosio sve ili ništa, na gostovanju Aston Villi poraženi su sa 0:1 (autogolom Duffa) i sa suzama u očima, ali i nevjericom na tribninama među njihovim navijačima oprostili su se od igranja u eliti.

Slična konstatacija vrijedi i za Middlesbrough koji je sa 1:2 izgubio od West Hama, a ovi rezultati najbolje pokazuje kakou Premiershipu nema privilegovanih i «sutra» ista sudbina može zadeseti velikane.

Kada smo kod najvećih engleskih timova treba kazati da je Liverpool sa 3:1 pobijedio Tottenham (Torres, Hutton (o.g.), Benayoun - R. Keane), a bodove su upisali Arsenal i Chelsea.

Rezultati 38. kola
Arsenal - Stoke C. 4:1, Aston Villa - Newcastle U. 1:0, Blackburn R. - West Bromwich A. 0:0, Fulham - Everton 0:2, Hull C. - Manchester United 0:1, Manchester City - Bolton W. 1:0, Sunderland - Chelsea 2:3, West Ham - Middlesbrough 2:1, Wigan Athletic - Portsmouth 1:0, Liverpool - Tottenham   3:1.

Plasman
Man. Utd 90 bodova, Liverpool 86, Chelsea 83, Arsenal 72, Everton 63, Aston Villa 62, Fulham 53, Tottenham 51, West Ham 51, Man. City 50, Wigan 45, Stoke 45, Bolton 41, Portsmouth 41, Blackburn 41, Sunderland 36, Hull 35, Newcastle 34, Middlesbrough 34, West Brom. 32.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije