Swansea i Gomis uskoro potpisuju četvrtogodišnji ugovor
Foto: EPA

Dogovoren transfer Francuza

Swansea i Gomis uskoro potpisuju četvrtogodišnji ugovor

Swansea je doveo novo pojačanje pred početak sljedeće sezone. Riječ je o francuskom napadaču Bafetimbiju Gomisu, koji je sa članom Premiershipa potpisao četverogodišnji ugovor.

Gomis je ove sedmice prošao medicinske preglede i engleski klub je najavio potpisivanje ugovora sa Francuzom koje će se desiti uskoro.

"Sa zadovoljstvom najavljujemo potpisivanje ugovora sa francuskim reprezentativcom Bafetimbijem Gomisom", navodi se u saopštenju na zvaničnim internet stranicama Swanseaja.

Gomis u Swansea dolazi kao slobodan igrač nakon relativno uspješne sezone u Lyonu. Iako je bio u kombinacijama, Gomis se ipak nije uspio nametnuti Deschampsu i nije dobio poziv za Svjetsko prvenstvo. Već odranije je ovaj tim pokazivao interes za dovođenje francuskog napadača, a svojevremeno se povezivao i sa Newcastleom.

Gomis je u 172 nastupa za Lyon postigao 62 gola, što su čelnici francuskog kluba ocijenili kao uspješan bilans budući da su mu ponudili produžetak saradnje. Gomis je to ipak odbio i odlučio se na prelazak na Ostrvo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.