Građani bez problema do četvrtog kola FA Cupa

Ubjedljiv trijumf Manchester Citya

Građani bez problema do četvrtog kola FA Cupa

H. Zilić

Manchester City je bez problema izborio plasman u četvrtu rundu FA Cupa, nakon ubjedljivog trijumfa protiv člana League Two (četvrtog ranga takmičenja) Swindona rezultatom 1:4.

Ovo je ujedno bila i prva utakmica trećeg kola koja je otvorila FA vikend na Ostrvu.

Građani su vodili sa 0:1 od 14. minute kada je Silva na asistenciju Palmera zatresao mrežu domaćina, a na 0:2 povisio je Gabirel Jesus u 28. minuti na dodavanje De Bruynea.

Igrala se 59. minuta kada Gundogan pogađa za 0:3, a Gabriel Jesus je u 62. minuti promašio penal.

U 78. minuti radost i za domaće navijače, McKirdy je na asistenciju Williamsa smanjio na 1:3, a konačnih 1:4 postavlja Palmer pogotkom u 82. minuti utakmice.

City je u ovoj utakmici opravdao ulogu velikog favorita, a Guardiola je kombinovao sastav i dao je priliku nekim mladim igračima poput Palmera, Mc Ateea, Mbetea, Lavie, Kaykya.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MaDaj
Mali Palmer će da bude IGRACINA !!!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi