Tabarez: Bit ćemo spremni za Francusku

Tabarez: Bit ćemo spremni za Francusku

Edmir Škorić

Urugvajski selektor Oscar Tabarez vjeruje kako će njegovi igrači biti potpuno spremni 11. juna, prvog dana Mundijala, kada Urguvaj bude igrao protiv Francuske.

Urugvajci se već nekoliko dana uigravaju u Južnoafričkoj Republici, a 11. juna igraju svoju prvu utakmicu u skupini i to protiv favorizovane Francuske.

"Pripremamo se za utakmicu sa Francuskom i tog dana ćemo vidjeti kako stvari idu. Nogomet je kolektivni sport i moramo napraviti planove u skladu s tim. Ne sumnjam da će moji igrači doći na ovu utakmicu u optimalnom stanju, potpuno spremni fizički, taktički i psihološki", kazao je Tabarez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.