Tabarez: Idoli su nam prvaci iz 1950. godine

Ponosni na svoje...

Tabarez: Idoli su nam prvaci iz 1950. godine

Edmir Škorić
Teme:

Urugvaj će u polufinalu Svjetskog prvenstva sutra navečer igrati meč protiv Holandije, a selektor Oscar Tabarez tvrdi da ovakvo nešto nije zamišljao pred polazak na jug Afrike.

"Mi smo među četiri najbolje ekipe na ovom Svjetskom prvenstvu. Ovo je nešto što nikada ne bi zamislio prije dolaska u Južnu Afriku. Ne znam što bi se dogodilo ako bi ponovili uspjeh iz 1950. godine. Još uvijek te prvake smatramo idolima", kazao je urugvajski selektor Oscar Tabarez.

Urugvajski napadač Sebastian Abreu otkriva kako Tabarez najviše upozorava na Arjena Robbena, ponajboljeg igrača holandske reprezentacije.

"Tabarez nam uvijek pokušava objasniti kako zaustaviti igrača poput Robbena. Ali, uvijek je to drugačije kada ste na terenu", kaže Abreu, strijelac penala kojim je Urugvaj eliminisao Ganu u četvrtfinalu Mundijala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti