Tabarez novinarima otrkio sastav protiv Gane

Nema tek povrijeđenog Godina

Tabarez novinarima otrkio sastav protiv Gane

Edmir Škorić

Urugvajski selektor Oscar Tabarez izjavio je na današnjoj press konferenciji za novinare kako će branič Diego Godin propustiti četvrtfinalni ogled s Ganom.

Urugvaj u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva igra u petak protiv Gane, a selektor Oscar Tabarez zbog povrede neće moći računati na Diego Godina, koji je zamijenjen na poluvremenu susreta sa Južnom Korejom (2:1).

"Godin se nije u potpunosti oporavio i nije u timu, jer po mom mišljenju nije stoposto spreman. No, još uvijek imamo 48 sati do početka utakmice", kazao je Tabarez novinarima.

Godina će protiv Crnih zvijezda zamijeniti Mauricio Victorino, koji ga je zamijenio i u prošloj utakmici.

Tabarez je poznat kao trener koji novinarima otkrije sastav reprezentacije i prije nego bi to trebao. Tako je bilo i ovaj put.

"Muslera, Lugano, Victorino, Fucile, Pereira, Perez, Arevalo, Cavani, Fernandez, Suarez i Forlan. Oni će igrati u prvom timu protiv Gane", šokirao je Tabarez okupljene novinare.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije