Tabarez: Ponosan sam na svoje momke

Urugvajci kao heroji odlaze kući

Tabarez: Ponosan sam na svoje momke

Edmir Škorić
Teme:

Urugvajski selektor Oscar Tabarez kaže kako će on i njegovi momci podignutih glava napustiti Južnu Afriku, unatoč porazu od Holandije u polufinalu Svjetskog prvenstva.

Holandija je sinoć u Cape Townu rezultatom 3:2 savladala Urugvaj, te se tako plasirala u finale SP-a, prvi puta nakon 32 godine. Urugvajci su, unatoč ispadanju, napravili ogroman posao i našli su se nadomak finala, no imali su nešto boljeg rivala ispred sebe.

"Zaslužili smo da igramo polufinale Svjetskog prvenstva. Ponosan sam na momke koje vodim i na ono što smo u Južnoafričkoj Republici napravili. Odlazimo uzdignute glave", poručuje urugvajski selektor Oscar Tabarez, te dodaje.

"Poraz od Holandije prihvaćamo, bili su bolji suparnik iako su drugi pogodak postigli iz nedozvoljene pozcije, No, svejedno, ovo nije vrijeme za plač i isprike."

"Naravno da smo tužni zbog ispadanja, međutim, treba biti svjestan da smo postigli mnogo, došli smo daleko."

Urugvaj u subotu navečer igra susret za treće mjesto protiv poraženog iz večerašnjeg drugog polufinalnog ogleda (Španija - Njemačka).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.