Tabarez: Urugvaj može iznenaditi

Selektor optimističan uoči SP-a

Tabarez: Urugvaj može iznenaditi

Edmir Škorić

Urugvaj je prva reprezentacija koja se okitila naslovom svjetskog prvaka. Iako je prošlo puno vremena od tada, selektor Oscar Tabarez vjeruje da njegova generacija može napraviti uspjeh.

"Gledajte, kada je Urugvaj osvojio Svjetsko prvenstvo to je bilo putpuno drugačije vrijeme. Nogomet se od tih dana mnogo razvio i drugi faktori postaju dio igre. Jedan od tih faktora je stanovništvo, a mi u Urgvaju imamo svega 3.4 miliona stanovnika. No, koliko se ja pitam, kada dođemo u JAR krećemo od nule", kazao je urugvajski selektor Oscar Tabarez, te dodaje.

"Vjerujem da možemo napraviti iznenađenje što mnogi ne očekuju od nas. Za nas je veliko iznenađenje i ako dođemo do polufinala. Ljudi to očekuju, gledajući našu povijest".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.