Tabele, kalendar i rezultati na SportSport.ba

Nova usluga na našem portalu

Tabele, kalendar i rezultati na SportSport.ba

SportSport.ba

Nakon više od šest mjeseci rada na kreiranju sistema i unosa podataka s ponosom vam predstavljamo novi sistem sportskih tabela, rezultata i kalendara utakmica na portalu SportSport.ba.

Kliknite na žuto dugme “TABELE” u meniju iznad (ili OVDJE) da biste pronašli tabelu koja vas interesuje. Tabele sortiraju timove po broju bodova, ali i ostalim parametrima, pa se može vidjeti koji klub je najbolji na gostovanjima, ko je najefikasniji, čija odbrana najjača, isl. Također, pratite formu timova, raspored utakmica, kalendar dešavanja sortiran po satnici ili ligi i naravno rezultate velikog broja domaćih i svjetskih takmičenja.

SportSport.ba će u okviru svoje nove usluge pratiti rezultate utakmica u svim ligama u Bosni i Hercegovini za koje budemo u prilici obezbijediti ispravne i ažurne podatke, te najvažnije svjetske lige u fudbalu, košarci, rukometu…

“Prvi cilj nam je da grupišemo i prezentiramo podatke o rezultatima domaćih sportista, obzirom da je za većinu liga do sada bilo nemoguće pronaći podatke, ili su prezentirani na način koji nije prilagođen potrebama korisnika”, kaže Emir Haračić, direktor portala SportSport.ba. “Naravno, uz domaći sport, pratićemo i najzančajnija dešavanja u stranom sportu, lige petice, sport u regionu, najznačajnija košarkaška i rukometna takmičenja, te velike sportske smotre.”

Ažurnost i tačnost podataka o domaćim ligama u sistemu tabela zavisiće prvenstveno od spremnosti sportskih saveza da redovno dostavljaju relevantne podatke.

“Imamo jako dobar odziv od nižih liga i sportova koji nisu toliko popularni. Na žalost, nešto teže ide sa najpopularnijim ligama, pa primjera radi, za podatke od fudbalske Premijer lige BiH moramo se snalaziti sami dok od N/FSBiH nikada nismo mogli dobiti ni slova, a o nekoj objavi na službenim stranicama iluzorno je i govoriti”, kaže Haračić. “Također, s tugom moram istaći da u ovom projektu, osim lažnih obećanja, nismo imali nikakvu pomoć od institucija koje bi trebale brinuti o sportu, sportskih ustanova i saveza iako bi prezentiranje relevantnih podataka svjetskoj javnosti u prvom redu trebao biti njihov posao.”

Tabele i na mobitelu
Kombinacijom dvije nove usluge na portalu SportSport.ba, tabela i interfejsa za mobilne aparate, omogućili smo pristup tabelama i rezultatima svih najvažnijih liga BiH, te svetskih takmičanja sa svakog mjesta i u svakom trenutku. Ukoliko imate mobitel kojim možete pristupiti internetu, ukucajte m.SportSport.ba u vaš browser i u svakom trenutku budite na izvoru informacija.
Baza sportskih rezutlata i tabela do sada nije postojala u Bosni i Hercegovini, pa je za očekivati da će mogućnost trajnog pristupa statističkim podacima o odigranim utakmicama podoći interes za sportska takmičenja i u konačnici doprinjeti popularizaciji bh. sporta.

Sistem tabela portala SportSport.ba za sada pokriva kolektvne sportove koji se takmiče u ligaškom sistemu, oko 50 liga, a u budućnosti očekujte i niz novih funkcija, poboljšanja i proširenja. Rezultati u tabelama biće dopunjavani po završetku utakmica ili kada predstavnici liga dostave podatke.

Pristup podacima je, kao i sve druge usluge našeg portala, besplatan i neograničen za sve korisnike.

O našim tabelama možete diskutovati na forumu i pomoći nam da usavršimo uslugu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti