Tadejević: Borimo se za titulu, dolazimo po tri boda

Sarajevo gostuje u Gradačcu

Tadejević: Borimo se za titulu, dolazimo po tri boda

Adnan Beganović

Ovog vikenda na rasporedu je 11. kolo BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine u okviru kojeg će FK Sarajevo odmjeriti snage sa NK Zvijezda iz Gradačca. Duel prvoplasirane ekipe na tabeli i trinaeste ekipe prvenstva za bordo momčad ima posebnu važnost iz razloga što Sarajevo još nikad nije zabilježilo pobjedu na stadionu Banja Ilidža.

Riječanin u redovima bordo momčadi,Mario Tadejević, optimističan je pred današnji duel.

"Očekujemo pobjedu. Ništa drugo ne možemo očekivati. Borimo se za naslov prvaka i moramo rušiti sve neugodne tradicije pred sobom. I Široki Brijeg i Borac su predstavljali neugodnu tradiciju, pa smo uspjeli pobijediti te dvije momčadi", zvanična stranica FK Sarajevo prenosi izjavu Tadejevića.

"Ekipa je poslije utakmice sa Zrinjskim bila razočarana. No, Mislim da smo se odmah okrenuli ka prvenstvu. Jednostavno, ne smijemo sebi dozvoliti bilo kakva daljnja opuštanja, koja nas mogu omesti od šampionskih ambicija", dodao je Tadejević.

Mario Tadejević važi za jednog od najsvestranijih igrača FK Sarajevo. Do sada je igrao na štoperu, lijevom beku, lijevom veznom, a u posljednje vrijeme na zadnjem veznom igraču.

"U posljednje vrijeme igram novu poziciju za mene, ali se trudim da odgovorim zahtjevima stručnog štaba. Nadam se da ću i dalje pružati dobre partije, kako bih opravdao povjerenje", zaključio je Tadejević.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.