Tadić: Spreman sam igrati na svakoj poziciji

Igrač Southamptona savjetuje novog selektora Srbije

Tadić: Spreman sam igrati na svakoj poziciji

D. Vejo

Dušan Tadić pruža sjajne partije u dresu Southamptona. Jedna je od vodećih karika ovog tima u Premiershipu.

Povjerenje Radovana Ćurčića nije dobio, ali iskreno se nada da će dobiti poziv novog selektora reprezentacije Srbije Slavoljuba Muslina. Svjestan forme u kojoj se nalazi, mladi igrač sredine terena ima jedan savjet za novog stratega.

"U Southamptonu igram veznog igrača, krećem se svuda po terenu i tako stvaram višak i postajem treći napadač. Čim stignem u priliku da se nalazim negdje oko šesnaesterca protivnika odmah podmećem loptu i stvaram situaciju za gol. Smatram da me na takav način i novi selektor treba iskoristiti, jer sam kako psihički tako i fizički spreman da odgovorim svakom izazovu", rekao je za srbijanske medije, Dušan Tadić.

Uskoro će novi selektor Muslin objaviti listu sa imenima fudbalera na koje računa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti