Taiwo: Želio me dovesti Real Madrid

Taiwo: Želio me dovesti Real Madrid

Taye Taiwo, nigerijski lijevi bek, otkrio je da ge je u svoje redove želio dovesti Real Madrid, ali ističe da smatra da je napravio pravi optez prelaskom u Milan.

Taiwo je pred početak ove sezone iz Marseillea prešao u Milan, unatoč interesovanju velikog Real Madrida, a ističe kako ne žali zbog svoje odluke.

"Ljetos me želio dovesti i Real Madrid. Ipak, smatram da sam donio pravu odluku prihvativši ponudu Milana", rekao je Taiwo, te dodaje:

"Želim ostati na San Siru još mnogo godina. Mislim da Milan može ponovo osvojiti talijansko prvenstvo, ali i Ligu prvaka".

Nigerijski reprezentativac osvrnuo se i na razliku između talijanskog i francuskog nogometa.

"U Francuskoj je naglašeniji fizički aspekt igre, dok se u Italiji pažnja posvećuje taktici. Moram napredovati u svojoj igri, odnosno u kretanju bez lopte", kaže lijevi bek Rossonera.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.