Takmičarska komisija registrovala 30. kolo postignutim rezultatima

Sve je, navodno, regularno

Takmičarska komisija registrovala 30. kolo postignutim rezultatima

E. Škorić

Takmičarska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine registrovala je utakmice 30. kola Premijer lige postignutim rezultatima.

Naime, iz tuzlanske Slobode žalili su se na regularnost utakmica Velež - GOŠK (1:2) i Leotar - Željezničar (2:1), zbog čega su, smatraju na Tušnju, platili danak i upravo oni napustli najviši rang. 

 

Tuzacli su u posljednjem kolu s 2:0 poraženi od Slavije u Lukavici, a nedostajao im je samo jedan gol da ostanu u ligi. Inače, GOŠK je u Vrapčićima u posljednjih deset minuta stigao do preokreta, a veliko je čudo kako je moguće da šampion tako lako padne na Policama u Trebinju,

 

Ipak, upućena žalba Slobode nije prošla. Takmičarska komisija se danas sastala i jednoglasno donijela odluku da se pomenute utakmice registruju ostvarenim rezultatima.

 

U obrazloženju odluke stoji da službena lica nisu ništa zapazila neregularno, odnosno u svojim izvještajima nisu naveli ništa oko neregularnosti utakmica. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

U Slobodi imaju 24 sata roka da se žale Apelacionoj komisiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.