Tako blizu, a tako daleko
Naši momci su dali sve od sebe, ali nisu uspjeli

Došli do izvora, a ostali žedni

Tako blizu, a tako daleko

Reprezentacija naše zemlje nije imala snage za plasman na SP. Naši momci su i u drugoj utakmici poraženi sa 1:0 od Portugala. U ovom trenutku smo ostvarili svoj maksimum.

Prvo poluvrijeme utakmice proteklo je u ne baš zanimljivoj utakmici. Važnost utakmice učinila je svoje, pa su oba tima igrala nešto opreznije. Prilika nije bilo mnogo, po jedna prava s obe strane.

Portugal je na početku imao jednu priliku, ali je Hasagić sjajno odbranio. U nastavku utakmice igralo se uglavnom na sredini terena, a prvu priliku naši igrači su napravili sredinom prvog dijela kada je Džeko odlično primio loptu prsima i spustio je za Medunjanina koji šutira preko gola.

Nakon toga je Vedad Ibišević jednu loptu opalio s više od 20 metara od gola Portugala, ali je bio to lagan plijen za Eduarda. Do kraja prvog dijela smo imali još jednu odličnu priliku kada je po desnoj strani sjajno prošao Bajramović i našao Pjanića u kaznenom prostoru, ali se vezista Lyona nije najbolje snašao i prilika odlazi u nepovrat.

U drugo poluvrijeme smo ušli s tri napadača krenuvši na sve ili ništa. Umjesto Medunjanina ušao je Muslimović. Krenuli smo ofanzivno što je otvorilo mnogo prostora Portugalcima koji to vješto koriste i prave nekoliko prilika pred golom Hasagića.

U 56. minuti šok za sve navijače našeg tima. Raul Meireles je sjano pobjegao našoj odbrani i matirao Hasagića za 1:0. Primljeni pogodak unio je nervozu u naše redove i nije bilo šanse za povratak.

Primljeni pogodak poremetio je koncepciju igre našeg tima. Nije bilo nikakve igre. Uglavnom se u drugom dijelu preskakala igra, tražili su se visoki igrači, ali to nije dalo uspjeha.

Nervoza u redovima našeg tima prouzrokovala je veliki broj žutih kartona. Pred kraj utakmice smo ostali i bez Salihovića, koji je zaradio crveni karton. Crveni karton Salihovića izazvao je reakciju na tribinama, pa su poletjeli tvrdi predmeti u teren. Pomoćni sudija je dobio udarac u glavu i sigurno je da nam slijedi novčana kazna.

Tužno, nema šta. Toliko smo se nadali, ali nismo uspjeli. Ipak, treba biti realan da smo u ovom trenutku dali svoj maksimum. Bez četvorice standardnih igrača nismo ni mogli više. U jednom trenutku se učinilo da je loš teren zbog kojeg su se prije utakmice žalili gosti više loše utjecao na naše igrače.

Gotove su još jedne kvalifikacije. Treba pustiti da prođe koji dan, pa onda u miru hladne glave donositi zaključke.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.