Taletović novi trener Omladinca iz Mionice

Nakon ostavke Karića

Taletović novi trener Omladinca iz Mionice

Edmir Škorić

Čelnicima Omladinca iz Mionice nije puno trebalo da pronađu zamjenu šefu struke Smailu Kariću. Naime, danas je za glavnog trenera imenovan Denis Taletović.

Smail Karić podnio je ostavku jučer popodne na mjesto trenera Omladinca iz Mionice, a glavni razlog za to bila su dva teška gostujuća poraza. Najprije u Banovićima a potom i u Doglodima. Oba puta igrači Omladinca poraženi su sa 5:0!?

Denis Taletović već je odradio jedan trening sa igračima, a svoj debi na klupi imat će već ovog vikenda, tačnije u subotu, kada Omladinac bude gostovao u Bugojnu kod drugoplasirane Iskre.

Treba napomenuti da tim s Lipika igra bez šest standardnih igrača zbog kartona, pa će svoje prve uspjehe Taletović najvjerovatnije tražiti u 22. kolu na Lipiku protiv Jedinstva iz Bihaća.

Taletović je nekoliko sezona bio pomoćnik tada prvom treneru Zvijezde, Ratko Ninkoviću. Radi se o relativno mladom stručnjaku, kojem će ovo biti prvi samostalni angažman u nekom klubu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.