Tandir donio pobjedu Slobodi u Bijeljini

Meč 3. kola Lige za prvaka BiH

Tandir donio pobjedu Slobodi u Bijeljini

E. Čaušević

Tuzlanska Sloboda je danas u okviru trećeg kola Lige za prvaka Bih u Bijeljini savladala Radnik sa 1:0.

Izabranici Vlade Jagodića su do vodstva stigli već u 55. sekundi utakmice. Ziljkić je centrirao u kazneni prostor Radnika gdje je najviši bio Ismar Tandir koji je glavom poslao loptu u mrežu Lučića za 0:1. Nakon toga Radnik je preuzeo incijativu na sredini terena, dok su gosti svoju šansu čekali iz kontri.

Domaća ekipa dobru šansu za izjednačenje imala je u 16. minuti kada je Vasić bio u šansi, ali je Erić spasio gol Slobode. Desetak minuta kasnije isti igrač je imao odličnu šansu nakon što mu je asistirao Obradović, no ovaj put jedan od igrača gostiju je u posljednji trenutak spasio svoju mrežu.

Sloboda je dobru priliku imala u 32. minuti nakon sjajnog solo prodora Ziljkića koji je šutirao ka golu Radnika, ali je Lučić ovaj put bio siguran. Do kraja prvog dijela Radnik je imao nekoliko dobrih pokušaja, ali je ostalo 0:1.

Od početka drugog poluvremena Radnik je pokušao da stvari vrati na početak. U 52. minuti Beširević je odlično izveo slobodnjak, ali je Erić još bolje odbranio njegov udarac. Desetak minuta kasnije Sloboda je imala fantastičnu priliku. Ordagić je izašao sam ispred golmana Radnika, ali je pogodio stativu.

U 72. minuti Ostojić je sjajno šutirao iz slobodnog udarca sa nekih 25 metara, ali je Erić i ovaj put odlično reagovao i loptu poslao u korner. Minutu kasnije Obradović je pokušao, no golman Slobode ponovo brani. U samom finišu Radnik je imao incijativu, ali nisu ozbiljnije zaprijetili golu Slobode, te su gosti slavili sa 0:1.

Premijer liga BiH, Liga za prvaka, 3. kolo:

Radnik - Sloboda 0:1

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Radnik: Lučić, Stojanović, Beširević, Vasić, Zeljković, Obradović, Ostojić, Kosorić, Đurić, Okić, Šerbečić.

Sloboda: Erić, Škahić, Salihović, Efendić, Ziljkić, Ordagić, Lazevski, Tandir, Stjepanović, Zec, Kalezić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije