Tanković potpisuje za AZ Alkmaar

Napustio Fulham

Tanković potpisuje za AZ Alkmaar

Muamer Tanković, nesuđeni reprezentativac naše zemlje, napustio je Fulham i karijeru će nastaviti u redovima holandskog AZ Alkmaara.

Ovaj devetnaestogodišnji napadač će nakon tri godine napustiti engleski tim koji je ove sezone napustio društvo najboljih, što i sam Tanković ističe kao jedan od glavnih razloga odlaska.

"Nažalost, Fulham je u teškoj situaciji jer je ispao iz Premiershipa. U borbi za povratak u elitu trener Fulhama se odlučio na starije fudbalere, pa sam i ja odlučio potražiti novu sredinu", rekao je Tanković i dodao:

"Mnogo sam naučio u posljednje tri godine, na tome sam zahvalan svom bivšem treneru i suigračima. Radujem se što će me u AZ-u trenirati legendarni Marco Van Basten pa ne sumnjam da ću uz njega naučiti još više. Nogomet igram iz zabave, uživam u igri i potrudit ću se da postignem što više pogodaka u dresu AZ-a".

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.