Tanner: Šimunić želi otići iz Hoffenheima

Tanner: Šimunić želi otići iz Hoffenheima

Edmir Škorić

Iskusni hrvatski stoper Josip Šimunić na ljeto želi otići iz Hoffenheima. Takvog dojma je sportski direktor kluba Ernst Tanner.

Šimunić, 33-godišnji stoper, trenutno se oporavlja od povrede i za dvije sedmice se očekuje njegov povratak. Početkom ove godine povezivao se sa bremenskim Werderom.

"Joe nas već sedmicama provocira. Steče se dojam kako čini sve da bi na kraju sezone mogao otići. No, kada se oporavi, odlučit ćemo šta i kako dalje", kazao je Tanner za Bild.

Hrvat je u ljeto 2009. godine došao u Hoffenheim iz Herthe. Tada je bio standardan u prvoj momčadi, no u posljednje vrijeme sve manje igra, pa je i to jedan od razloga zašto želi otići.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.