Tanner: Viza još uvijek nije gotova

Još malo vremena ostalo

Tanner: Viza još uvijek nije gotova

Adnan Beganović

Transfer našeg reprezentativca Vedada Ibiševića iz Hoffenheima u Blackburn, još uvijek nije realiziran, no mogao bi biti, bar prema riječima generalnog direktora njemačke momčadi Ernsta Tannera.

Naime, Tanner tvrdi da postoji velika mogućnost realizacije pomenutog transfera, no kako zbog vize isti još uvijek nije kompletiran.

"Vedad Ibišević je iz Bosne i Hercegovine i on ima pasoš te zemlje. Bosna i Hercegovina nije članica Evropske unije, a za igranje u Engleskoj treba vam važeća viza ukoliko niste građanin EU. Zahtjev za izdavanje vize je u toku, no ista još uvijek nije odobrena. Međutim, sve bi se moglo okončati na najbolji mogući način", izjavio je Tanner.

"Ibišević će ako sve bude u redu biti spreman za transfer u srijedu kada bi se posao trebao završiti. Imamo još dva dana za neke detalje", dodao je Tanner.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.