Tardelli: Suarez je idealan za Juventus, ali...

Tardelli: Suarez je idealan za Juventus, ali...

Midhat Šljivak

Nekadašnji fudbaler Juventusa i italijanske reprezentacije, Marco Tardelli, smatra kako je Urugvajac Luis Suarez idealan igrač za Staru damu.

Juventus već dvije sezone traži napadača svjetske klase, a često je Luis Suarez bio prva meta aktuelnog prva Italije. Tardelli vjeruje kako bi Suarez bio idealan za napad Juventusa.

"Sigurno je da fudbaler koji postigne preko 20 golova u sezoni predstavlja pravo pojačanje za svaki tim, ali takvi igrači nisu jeftini. Suarez bi bio idealno pojačanje za Juventus, ali smatram da bi njegovo dovođenje moglo biti komplikovano", rekao je Tardelli.

On također vjeruje da je mnogo realnije da u klub stigne napadač Reala  Gonzalo Higuain, te da Juve može do uspjeha u Ligi prvaka.

"Mislim da je dovođenje Gonzala Higuaina mnogo realnije u ovom trenutku. Liga prvaka je čudno takmičenje i Juve može daleko dogurati zahvaljujući sjajnoj organizaciji unutar kluba", dodao je Tardelli.

Tardelli je igrao za Juventus u periodu između 1975. i 1985. godine, a trenutno obavlja ulogu pomoćnika Giovanniju Trapattoniju na klupi reprezentacije Irske.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.