Tekstilac dočekuje Borac

Prva liga RS, play-off

Tekstilac dočekuje Borac

D. Vejo

Fudbaleri Tekstilca će za protivnika u četvrtom kolu play-off faze Prve lige Republike Srpske imati ekipu banjalučkog Borca.

Dervenćani su za razliku od prvog dijela šampionata, proljeće otvorili nešto slabije, pa su do kraja regularnog dijela vodili bitku za mjesto među šest najboljih ekipa.

Uspjeli su, Krojači nakon 22 odigrana kola završiti kao petoplasirani tim. No, Ligu za prvaka otvorili su sa dva poraza i remijem, te im je predstojeći susret sa Banjalučanima odlična prilika da poprave utisak.

Strateg tima iz Dervente pred susret sa starim poznanikom akcenat je stavio na mlade igrače, koji su kako kaže, budućnost ovog kluba.

"Ni u meču protiv Borca sigurno da nećemo odustati od podmlađivanja sastava. Priliku ćemo dati mladim fudbalerima. Ekipa Borca je za klasu bolja od ostalih u prvenstvu, te je to odlična šansa da se mladi igrači pokažu upravo u takvim utakmicama. Tu možemo vidjeti njihove prave mogućnosti i kvalitete", poručio je trener Tekstilca, Zoran Dragišić.

Utakmica između Tekstilca i Borca na rasporedu je sutra od 17 sati u Derventi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi