Tenzije polako rastu
Selektor BiH: Miroslav Blažević

Do Estonije ostala još dva dana

Tenzije polako rastu

Još su dva dana ostala do vjerovatno presudne utakmice koju fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u Talinu igra sa domaćom Estonijom, a, kako priznaje selektor Miroslav Blažević, tenzije polako rastu.

Atmosfera unutar bh. reprezentacije narušena je nakon nemilih scena i ubistva navijača Sarajeva Vedrana Puljića tokom sukoba u Širokom Brijegu, što dodatno otežava posao Ćiri na psihološkoj pripremi na svojim "sinovima",

"Kako se polako bliži gostovanje Estoniji, tako i rastu tenzije u ekipi. Ne smijem dopustiti da one pređu dozvoljenu granicu, jer bi u tom slučaju to imalo loše posljedice po cijelu ekipu, pa samim tim i igru tima. Priznajem, veoma sam zabrinut uoči gostovanja u Talinu, jer sam svjestan da nam predstoji teška zadaća. Svi moramo dati svoj maksimum snaga", kaže Ćiro.

S obzirom na to da je selektor bh. fudbalske reprezentacije jedan od najboljih motivatora u svijetu fudbala i da mu je upravo ta osobine najjače oružje, ne treba sumnjati da će u Talinu na teren istrčati, kako sam voli reći, "11 lavova", gladnih pobjede.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.