Teplicama pripao derbi kola, Ljevaković igrao 90 minuta

Gambrinus liga Češke

Teplicama pripao derbi kola, Ljevaković igrao 90 minuta

Derbi susret 27. kola Gambrinus lige Češke između Teplica i Sparte Prag pripao je je domaćem timu rezultatom 3:1. 

Sve vrijedno pomena desilo se u prvom poluvremenu. Strijelac za 1:0 u osmom minutu bio je Litsingi. Deset minuta prije odmora prednost je udvostručio Nivaldo, dok je za 3:0 strijelac tri minuta kasnije bio Jablonsky. Počasni pogodak Sparta je postigla u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena, a strijelac je bio Husbauer. Admir Ljevaković u domaćem timu odigrao je svih 90 minuta i tom prilikom zaradio žuti karton.

Sparta je lider na tabeli sa 70 bodova, dok su Teplice četvrte sa 42 boda.

Znojmo je u drugom susretu rezultatom 4:1 porazio Liberec. Strijelci za domaći tim bili su dva puta Vasicek, Cihlar i naš Nermin Crnkić. Jedini pogodak za goste postigao je Pavelka. Crnkić i Zeba su bili starteri u domaćem timu, dok je Anes Haurdić ušao u nastavku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.