Teplice poražene, iako su zaslužile bar bod
Odlična partija Ljevakovića (sredina), dobar i Čajić (desno)

Ljevaković sjajan, dobra partija i mladog Čajića

Teplice poražene, iako su zaslužile bar bod

Teplice su u okviru 11. kola češke Gambrinus lige poražene na Na Stinadlechu od Sparte iz Praga sa 1:0, iako je bivši klub Jiržija Plišeka zaslužio najmanje bod sjajnom igrom u drugom dijelu. U ovom susretu nastupili su Admir Ljevaković i Aldin Čajić.

U ovom susretu Teplice su bile veoma oslabljene u napadu neigranjem dva brzonoga napadača, našeg Aidina Mahmutovića i Andreja Kerića. Mahmutović nije mogao nastupiti zbog žutih kartona, a Kerić jer je član Sparte koji je u Teplicama na posudbi.

Sparta je došla veoma rano u vodstvo. Miroslav Slepička je preciznim udarcem glavom pogodio za 1:0, Tomaš Grigar nije imao nikakve šanse da odbrani udarac. Praška ekipa igrala je veoma dobro u prvom poluvremenu. Mogli su i udvostručiti prednost da nije bilo našeg internacionalca, Admira Ljevakovića.

Naime, u 32. minuti, nakon jednog centaršuta Ljevaković je u posljednji čas odnio loptu ispred Slepičke. Naš internacionalac pružio je sjajnu partiju na sredini terena. Zaustavio je mnoge napade Sparete, djelovao je neumorno.

Petr Rada, trener Teplica, u drugom poluvremenu, tačnije u 66. minuti, dao je priliku još jednom našem internacionalcu, Aldinu Čajiću, koji je ušao umjesto Mateja Sive. Mladi veznjak koji je na meti nekoliko njemačkih klubova također pružio je dobro partiju. Nakon njegovog ulaska domaći su krenuli na sve ili ništa.

Teplice su imale apsulutnu dominaciju posljednjih pola sata igre. Dokaz kakvi su napadi domaćih bili, pokazuje činjenica da je Leonard Kweuke morao pomagati svojim kolegama u odbrani. Bivši klub Jiržija Plišeka, sadašnjeg trenera Sarajeva, stvarao je priliku za prilikom, međutim do posljednjeg sudijskog zvižduka nisu uspjeli doći do toliko željenog boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.