Teplice poražene, Ljevakoviću 90 minuta

Češko prvenstvo, 2. kolo

Teplice poražene, Ljevakoviću 90 minuta

Edmir Škorić

Teplice su i u drugom kolu češkog prvenstva doživjele poraz i to na domaćem terenu od Pribrama (1:2). Bh. internacionalci Admir Ljevaković i Ajdin Mahmutović dobili su svoju priliku u redovima poraženog tima.

Pribram je u prvih 45 minuta napravio prednost od dva gola. Jurdik i Huna su pogađali mrežu Teplica, a tek utješni pogodak za domaće postigao je Mares nekoliko minuta prije kraja.

Admir Ljevaković odigrao je svih 90 minuta, dok je Mahmutović zamijenjen na poluvremenu. Jablonec je kao gost poražem od Sigme u Olomoucu (4:1), a bh. internacionalac Anes Haurdić presjedio je poraz svog tima.

Pobjednika nije bilo u duelu Ostrave i Slavie iz Praga (1:1), a gostujuću pobjedu je, pored Pribrama, osigurao i Usti, čiji su fudbaleri slavili u Brnu rezultaom 1:3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.