Teplice slavile, tri bh. igrača u timu

Fudbalsko prvenstvo Češke

Teplice slavile, tri bh. igrača u timu

A. Beganović

U posljednjem susretu 10. kola češkog fudbalskog prvenstva Teplice su s minimalnih 1:0 svladale Sigmu Olomuc.

U današnjem duelu Teplica i Sigme Olomuc, dres Teplica od prve minute nosila su trojica fudbalera i to Aldin Čajić, Ajdin Mahmutović i Admir Ljevaković.

U prvom poluvremenu nije bilo golova, a u dva navrata opasno je zaprijetio golmanu Sigme naš internacionalac Admir Ljevaković, a pet minuta prije kraja dobru priliku je imao i mladi 18-godišnji Aldin Čajić, no iz izgledne prilike nije poentirao.

Petnaest minuta prije kraja susreta Čajić je lijepo uposlio Mahmutovića, no opet je mreža gostiju ostala netaknuta, ali samo tri minute kasnije Vidlička pogađa za trijumf Teplica.

Čajić je na terenu proveo svih 90 minuta, Ljevaković je u igri bio do 72. minute kada ga je zamijenio Siva, dok je umjesto Mahmutovića u 88. minuti ušao Zoubele.


Teplice - Olomouc 1:0 (0:0)
Strijelac: 78.Vidlička.
Teplice: Grigar - Vidlička, Smejkal, Matula, Rosa - Ljevaković (72.Siva), Čajić, Kalivoda - Vondrašek (75.Verbír), Mahmutović (88.Zoubele), Mareš.
Olomouc: Drobisz - Janotka, Dreksa, Škerle, Veprek - Rossi, Horava (90.Murin), Bajer - Petr (67.Šultes), Hubník, Navratil (81.Ordoš).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.