Teplice srušile lidera, asistencija Aidina Mahmutovića

Gambrinus liga Češke

Teplice srušile lidera, asistencija Aidina Mahmutovića

Prvi trijumf sezone ostvario je tim Teplica danas na domaćem terenu protiv Slavije iz Praga rezultatom 2:1. 

Tim naših Admira Ljevakovića i Aidina Mahmutovića poveo je u 12. minutu preko Litsingija nakon asistencije našeg Mahmutovića. Šest minuta kasnije za 2:0 pogodio je Nivaldo.

Gosti su do kraja uspjeli smanjiti na 2:1, a pogodak je u sudijskoj nadoknadi vremena postigao Skoda. Slaviji je današnji poraz bio prvi u sezoni nakon tri pobjede. 

Admir Ljevaković na terenu je proveo svih 90 minuta, dok je Aidin Mahmutović zamijenjen u 64. minutu. Klub iz Praga i dalje je lider na tabeli sa devet bodova, dok su Teplice devete sa pet bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.