Terim: U BiH dolazimo po pobjedu
Fatih Terim

Turci optimistični

Terim: U BiH dolazimo po pobjedu

Selektor fudbalske reprezentacije Turske Fatih Terim bio je zadovoljan nakon sinoćnje pobjede njegovih izabranika u duelu kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo protiv Estonije rezultatom 4:2.

Koliko je ovaj meč bio važan za Turke svjedoči i podatak da je premijer Turske Recep Tayyip Erdogan nakon pobjede sišao u svlačionicu kako bi čestitao reprezentativcima na pobjedi.

"Na početku utakmice preživili smo pravi šok, kada su Estonci poveli već na samom otvaranju susreta. U tim trenucima igrači kao da su imali kamenje na nogama. Međutim, opsada Estonije urodila je padom zamka i hvala Allahu brzo smo uzvratili i preokrenuli rezultat. U drugom poluvremenu smo nastavili sa dobrom igrom i došli do pobjede. Sada je na redu Bosna i Hercegovina", rekao je Fatih Terim za Huriyet.

Selektor turske reprezentacije se potom osvrnuo i na predstojeću utakmicu koju njegova ekipa igra u Zenici sa Bosnom i Hercegovinom.

"Imamo nekoliko povrijeđenih igrača i u BiH to znaju. Međutim, u Bosnu idemo po pobjedu. Oni će nam morati čestitati kada ih pobijedimo", optimističan je Terim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.