Terim u srijedu napušta Tursku

Nakon poraza u Briselu

Terim u srijedu napušta Tursku

Edmir Škorić

Selektor reprezentacije Turske Fatih Treim izjavio je medijima u Briselu da u srijedu nakon utakmice s Armenijom napušta svoje mjesto, očito nezadovoljan neodlaskom reprezentacije u baraž.

Samo sat vremena poslije poraza u Belgiji (2:0), turski selektor Fatih Terim medijima je prenio kako u srijedu protiv Armenije završava svoj ciklus na klupi Turske.

"U srijedu navečer u Bursi ja ću svim turskim navijačima reći zbogom. Utakmica protiv Armenije u Bursi će biti moja posljednja utakmica. Predsjednik turskog nogometnog saveza Mahmut Ozgener rekao je da ne prekidam svoj posao, no moja odluka je konačna", kazao je Terim na konferenciji za novinare u Briselu.

Očito je kako je nekadašnji trener AC Milana, Fiorentine, Galatasaraya i Ankaragucua zabilježio najbolje uspjehe Turske reprezentacije, a ovog kvalifikacionog ciklusa pored Španije i BiH jednostavno nije mogao puno toga napraviti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije