"Terry i Lampard su simboli Chelsea"
Jedan u madridskom Realu, drugi u Chelseau

Carlo Ancelotti

"Terry i Lampard su simboli Chelsea"

Edmir Škorić

Chelseaov novi trener Carlo Ancelotti govorio je za službeni časopis kluba o važnosti Johna Terryja i Franka Lamparda za uspjeh tima, o važnosti mladih igrača, te o razlozima zbog čega je prihvatio sjesti na klupu Stamford Bridgea.

"Važno je imati igrača koji predstavlja simbol tima, a to su upravo John Terry i Frank Lampad. Svojim primjerima oni mogu podučavati druge igrače".

"Morate stvoriti ne samo tim, nego i prijatelje koji mogu igrati zajedno. To poboljšava timski rad među igračima. Ovdje je vrlo važno imati engleske igrače poput Lamparda, Terryja, Joe Colea i Ashley Colea. Važno je za Chelsea, jer to je, ipak, engleski tim", dodao je Ancelotti.

"Važno je povećati broj vlastitih mladih igrača, jer je to budućnost tima. U ovom trenutku ne znam sva imena igrača, ali postoje neki koji su dolazili trenirati sa prvim timom i imaju vrlo dobre kvalitete. Znate da je Milan u vrijeme dok sam bio tamo proizveo igrače poput Maldinija, Baresija, Costacurtu, Gallija i Evanija, koji su postali najbolji odbrambeni igrači na svijetu na duže vrijeme. Oni pokazuju zbog čega je važno podizati mlade igrače u klubu."

"Disciplina je također bitna za momčad, tako da ljudi rade zajedno, ali ne mislim da je to najvažnija stvar. Svaki igrač je čovjek s obitelji i privatnim životom i svaki sam odlučuje o svom privatnom životu. Ja na to ne želim uticati. No, dok su u ulozi igrača u timu, moraju imati normalnu koncetraciju i sposobnost da rade zajedno kao jedan tim uz poštivanje ostalih igrača, prijatelja i trenera."

Carlo Ancelotti za službeni časopis kluba objasnio je i zašto je prihvatio ulogu trenera ove sezone jednog od najambicioznijih timova.

"Prihvatio sam ovaj posao jer meni je to velika prilika za novi izazov i to će biti doživljaj. Trebam promjene, i drago mi je što sam dobio priliku u Chelseau, jer je sjajna evropska momčad sa mogućnošću osvajanja Lige prvaka".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije