Teške pobjede Omladinca i Goražda
Omladinac pobijedio na Lipiku

Prva liga FBiH

Teške pobjede Omladinca i Goražda

E. Škorić

Odigrane su danas i dvije posljednje utakmice 5. kola Prve lige Federacije BiH. Omladinac je teško savladao Sašk iz Napredka (2:1), a identičnim rezultatom Goražde je bilo bolje od Žepča.

U Mionici je gostovao Sašk Napredak, a Omladinac je teškom pobjedom uspio pobjeći iz opasne zone. Poveli su domaći golom brzonogog Samira Omeragića u 50. minuti, gosti iz Sarajeva izjednačili pet minuta poslije, da bi Dražan Lukić u posljednjoj minuti pogodio sa bijele tačke i svom timu osigrao pobjedu i donio radost navijačima Omladinca.

"Na kraju krajeva moram biti zadovoljan, najvažnije je što smo ubilježili nova tri boda i sada se još više primičemo vrhu tabele. Bila je to jako teška utakmica, a i mi nismo bili na pravom nivou danas. Okrećemo se sada Iskri koja na Lipik dolazi naredne sedmice", izjavio je za naš portal Edis Arnautović odbrambeni igrač Omladinca.

Goražde je ugostilo Žepče i također teško došlo do pobjede. Nije to bilo izdanje kakvog su navijači Goražda očekivalo, no rezultat se piše - igra se briše. Prvo poluvrijeme nije donijelo ništa zanimljivo, tek je početkom drugog dijela Savić pogodio za vodstvo domaćih. Čičović je potom pogodio sa bijele tačke za već uvjerljivih 2:0. Ipak, u zadnjih deset minuta ušlo se sa dosta neizvjesnosti, ponajprije zbog gola Žepčaka u 80. minuti.

Prva liga FBiH, 5. kolo:
NK Omladinac - Sašk Napredak 2:1
Goražde - Žepče 2:1

Tabela nakon pet kola:
1. Budućnost 15
2. Rudar Kakanj 13
3. Bosna V. 10
4. Gošk G. 9
5. Iskra Bugojno 9
6. Krajišnik VK 7
7. Žepče 6
8. Orašje 6
9. Slaven Živinice 6
10. Goražde 6
11. Omladinac 6
12. Sašk N. 6
13. Posušje 5
14. Vitez 4
15. Jedinstvo 3
16. Igman Konjic 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.