Tevez: Čeka me posebna utakmica

City i United u polufinalu CC-a

Tevez: Čeka me posebna utakmica

Edmir Škorić

Manchester City je senzacionalno u četvrtfinalu engleskog Carling Cupa izbacio Arsenal (3:0). Jedan gol za Građane postigao je Argentinac Carlos Tevez, koji se polako vraća u pravu formu.

Golovima Teveza, SWP-a i mladog Weissa City je na Eastlandsu sa 3:0 savladao mladu momčad londonskog Arsenala. 25-godišnji argentinski napadač sada očekuje spetakl u polufinalu Carling Cupa protiv gradskog rivala Uniteda.

"Navijači Manchester Cityja žekle da pobjeđujemo i važna stvar je da budemo spremni za okršaj sa Unitedom. Za mene će to biti posebna utakmica, naravno."   

Trener Mark Hughes je dodao: "To je fantastičan susret. Svi u Manchesteru će biti uzbuđeni, vjerovatno i šira nogometna javnost u svijetu."

Bivši napadač Vragova protiv Arsenala je postigao peti gol ove sezone, od čega je tri u ligaškom Kupu.

"Bilo je dobro postići gol jer mi je dao neko povjerenje. To je važno i za mene i za klub, i dobro se osjećam zbog toga što se dogodilo. Još nisam potpuno spreman, no osjećam se bolje kako vrijeme prolazi. Prvi gol mi je pomogao."

Građanima je ova pobjeda došla u pravi trenutak, nakon sedam utakmica suše. Naredni meč igraju sa Chelseaom i to će biti uistinu težak duel.

"Bit će teško, jer do utakmice imamo svega dva dana domora. Siguran sam da ćemo biti spremni i potrudit ću se da postignem poneki gol", završio je Tevez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.