Tevez sve bliži povratku u prvi tim
Sa jučerašnjeg treninga Manchester Cityja

Jučer uigravao taktiku sa ostatkom ekipe

Tevez sve bliži povratku u prvi tim

M. Skaka

Carlos Tevez sve je bliži povratku u prvi tim Manchester Cityja.

Argentinac je jučer trenirao sa ostatkom prvog tima uz veliku pažnju Roberta Mancinija i čini se da ga samo dani dijele od ponovnog nastupa na prepunom Etihad stadionu.

Utakmica Evropske lige koju City igra u četvrtak protiv Sportinga iz Lisabona previše je blizu za Teveza i on za taj susret definitivno nije u ekipi, ali naredni meč Premier lige, onaj koji se igra 21. marta protiv Chelseaja moga bi značiti povratak Teveza u prvi tim.

Podsjetimo, Tevez je odigrao dviju utakmice za rezerve Cityja i postigao gol protiv Boltona, te je sve bliži punoj takmičarkskoj formi. A kako su u prošlom susretu Građani poraženi od Swansea i po prvi put su nakon pet mjeseci pali sa vodećeg mjesta na tabeli, Roberto Macnini bi mogao posegnuti za svojim džokerom iz rukava.

Ipak, mnogi smatraju da je Tevezu daleko od oproštenog za sve što je uradio u proteklim mjesecima, te da ga Mancini samo želi vratiti na teren kako bi ga što lakše i brže prodao. Jedna od mušterija već se pojavila. Brazilski Chorinthians izrazio je interes još ljetos, a sada ponovo razmatraju opciju dovođenja Teveza u svoje redove. Ne treba ni sumnjati da bi dobra partija, a pogotovo pogodak Chelseaju pomogao Brazilcima da što prije donesu odluku.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.