Tevez tragičar - Urugvaj u polufinalu

Copa America

Tevez tragičar - Urugvaj u polufinalu

Adnan Beganović

Reprezentacija Urugvaja igrat će u polufinalu Copa Americe sa Peruom. Naime, u drugom četvrtfinalnom susretu Urugvaj je nakon jedanaesteraca savladao domaću Argentinu.

Veliko iznenađenje napravili su reprezentativci Urugvaja, koji su u četvrtfinalu savladali Argentinu. Urugvaj je sjajno otvorio susret i već u 6. minuti došao je do prednosti, a strijelac je bio Perez.

Međutim, Argentinci se veoma brzo vraćaju. Samo 12 minuta kasnije preko Higuaina dolaze do izjednačenja.

Nakon ovog pogotka, te Perezovog isključenja u 39. minuti činilo se da će Argentina opravdati ulogu favorita, no u tome nije uspjela.

Urugvajci su se sa igračem manje hrabro borili, a u 87. minuti isključen je Mascherano, tako da se u produžetke obje momčadi ušle sa po deset igrača.

Nije bilo pogodaka u dodatnih 30 minuta, pa je pitanje pobjednika odlučeno nakon izvođenja jedanaesteraca. Svih pet Urugvajaca bilo je precizno sa bijele tačke, dok je golman pobjedničke momčadi Muslera odbranio udarac Teveza, te je tako svom timu donio pobjedu.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.