Tevez umiješan u namještanje utakmica?!

Istraga u Grčkoj

Tevez umiješan u namještanje utakmica?!

Napadač Manchester Citya, Argentinac Carlos Tevez, umiješan je u veliku aferu namještanja utakmica koja potresa Grčku!

Naime, kako javljaju grčki i engleski mediji, za sada nema dokaza da su Tevez ili City napravili nešto nezakonito, ali se ime Carlosa Teveza spominje na sudu, koji se bavi slučajem namještanja utakmica koji zadnjih dana potresa Grčku.

Grčko Tužilaštvo istražuje navode koji tvrde da je susret Evropske lige između Arisa i Manchester Citya trebao biti  namješten, ali ne rezultatski, već tim koja će ekipa krenuti sa centra.

Sve svjetske kladionice stavljaju u ponudu par koja će ekipa prva krenuti sa centra, pa je i ovo veoma zanimljivo kladioničarskoj mafiji.

Grčki Tužioci su sudu predočili dokaze o telefonskom razgovoru između dva grčka fudbalera, u kojem se tvrdi kako će se kontaktirati Tevez, kako bi se moglo namjestiti ko će prvi krenuti sa centra.

Taj su razgovor vodili Kostas Mendrinos i bivši Tevezov saigrač iz Manchester Citya Nery Castillo, koji je trebao ubijediti Teveza da pusti Arisu da prvi krene sa centra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije