Teža povreda Eldina Jakupovića

Na utakmici protiv Sheffielda

Teža povreda Eldina Jakupovića

Bh. golman Eldin Jakupović prebačen je jučer u bolnicu nakon što je njegov Hull City poražen od Sheffield Wednesdaya u okviru engleskog Championshipa.

Sheffield je sa 3:1 pobijedio Hull, a golman Hull Citya Eldin Jakupović prebačen je u bolnicu, jer je tokom susreta zaradio ozbiljnu povredu glave.

Utakmica je bila prekinuta na 14 minuta, nakon što je Jakupović zaradio i više nego ozbiljnu povredu glave, te mu je stavljena medicinska kragna, te je prebačen u bolnicu.

"Eldin je hospitalizovan nakon što je ozbiljno povrijeđen tokom utakmice, te je prebačen u bolnicu. Međutim, Eldin ni u jednom trenutku nije izgubio svijest i bio svjestan situacije oko sebe", rekao je Rob Price, doktor Hulla.

Jakupović je prevežen u Royal Infirmary bolnicu u Hullu na daljnje preglede.

"Eldin je u bolnici na daljnjim pretragama i nadamo se da će sve biti ok. Ne znamo koliko je ozbiljna povreda dok se stignu nalazi", rekao je menadžer Hulla Steve Bruce.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.