Težak poraz Borca u Trebinju

Leotar slavio s 3:0

Težak poraz Borca u Trebinju

Edmir Škorić

Banjalučki Borac, aktualni prvak naše zemlje, poražen je s neugodnih 3:0 na stadionu Police u Trebinju.

Pobjeda je u današnjem susretu bila neophodna i jednima i drugima. Leotaru za bijeg iz opasne zone, a Borcu za priključak ka vrhu. Ipak, do nje su na kraju stigli Trebinjci, koji su konačno prekinuli crni niz od četiri poraza, te zaustavili seriju od devet utakmica bez pobjede.

Posljednji put je Leotar savladao Sarajevo s 1:0 na Policama još sredinom septembra prošle godine. S druge strane, Borac je imao fantastičan niz od četiri vezane pobjede bez primljenog gola.

Mrežu Antolovića, golmana Borca koji je naslijedio Avdukića, načeo je Aničić već u četvrtoj minuti, zabivši loptu u mrežu glavom sa svega šest metara. Do kraja prvog dijela domaći nogometaši bili su bolji od Banjalučana, koji odavno nisu pružili ovako lošu partiju.

Nakon svega nekoliko uvodnih minuta drugog dijela, Aničić sjajnim udarem postiže svoj drugi gol za sigurno vodstvo protiv Borca. Trebinjski sastav ne samo da je zadržao vodstvo do kraja utakmice, nego je preko Sušića došao i do trećeg gola te sebi osigurao zlata vrijedna tri boda.

Obzirom da je Željezničar danas slavio u Prijedoru, a Sarajevo i Široki imaju priliku kod kuće doći do novih bodova, izabranici Velimira Stojnića teško mogu da se vrate u borbu za titulu i do kraja odbrane naslov prvaka Bosne i Hercegovine.

Pak, imaju priliku sezonu spasiti kroz Kup, no ni tamo ne stoje najbolje. Poraženi su s 1:0 na Grbavici u prvoj utakmici polufinala.

Leotar u sljedećem kolu gostuje kod Slobode u Tuzli  u derbiju donjeg dijela tabele, a Borac će na Gradskom stadionu ugostiti Široki Brijeg.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.