Težak poraz Feyenoorda
Lasse Schöne

Kompletirano sedmo kolo

Težak poraz Feyenoorda

M. Maksimović

Danas su odigrane četiri utakmice sedmog kola holandskog fudbalskog prvenstva, a na četiri stadiona je postignuto devet golova. Najgore je prošla ekipa Feyenoorda.

NEC je na Goffert Stadionu nadigrao Feyenoord 3:0, a pitanje pobjednika u ovom susretu je riješeno u samom finišu. Domaći su poveli u 19.minuti, Lorenzo Davids je ubacio,a gol je postigao Lasse Schöne.

U drugom dijelu je Feyenoord krenuo otvorenije, a prilika je bilo na obe strane.Najbolju je za goste propustio u 78. minuti Jerson Cabral koji je izašao sam pred Jasper Cillessen, ali je šutirao pored gola.Domaći su to znali kazniti, samo pet minuta kasnije Ricky ten Voorden je povisio na 2:0. Ricky je samo tri minute ranije ušao sa klupe.Konačnih 3:0 postavio je Bram Nuytinck nakon kornera u drugoj minuti sudijske nadoknade.

Breda je pobjedila Willem II u samoj završnici 2:1. Već u 7.minuti preko Andreasa Landgrena Willem II je stigao do vodstva koje su domaći anulirali tek u 65.minuti preko Keesa Luijckxa. Da tri boda ostanu na Rat Verlegh stadionu pobrinuo se Joonas Kolkka deset minuta prije kraja utakmice.

Svoju tek drugu ovosezonsku pobjedu ostvario je Vitesse u Rotterdamu kod Excelsiora. Strijelci za pobjedu Vitessea su bili Dalibor Stevanović (50) i Ismail Aissati (62). U duelu klubova iz donjeg dijela tabele Venlo je bio bolji od De Graafschapa 1:0.Prvo Patrick Paauwe nije iskoristio penal za Venlo u 16.minuti, a onda je u 42. Ruud Boymans doveo domaće u vodstvo. Gosti nisu mogli do izjednačenja, a posao im je od 64.minute bio otežan jer je isključen Vito Wormgoor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.