Težak poraz Lorienta u Lilleu

Ligue 1

Težak poraz Lorienta u Lilleu

Midhat Šljivak
Teme:

Fudbaleri Lillea savladali su na svom terenu ekipu Lorienta sa ubjedljivih 5:0 u posljednjem susretu 31. kola francuskog fudbalskog prvenstva Ligue 1.

Već nakon tri minute igre Lille je poveo. Payet je uposlio Salomona Kaloua, a fudbaler sa Obale Slonovače je pogodio za vodstvo domaćeg tima od 1:0. Samo pet minuta kasnije novi gol u mreži golmana Lorienta Audarda. Rodelin je asistirao Dimitriju Payetu, koji je matirao Audarda za već tada sigurnih 2:0.

Na treći gol čekalo se do 31. minute. Lucas Digne je postigao gol za 3:0, da bi samo tri minute kasnije Payet ponovo uposlio Salomona Kaloua, koji je svojimd rugim golom povećao rezultat na 4:0.

Tim rezultatom se otišlo na odmor, a nakon osam minuta igre u nastavku Audard je morao i peti put po loptu u mrežu. Kalou je ovog puta asistent, a Ronny Rodelin je postigao gol za ubjedljivu prednost od 5:0.

Ovaj gol je ujedno bio i posljednji na ovom meču, te je Lille stigao do velik atri boda u borbi za vrh tabele.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.